Novou podpredsedníčkou Súdnej rady sa stala Mária Bujňáková

16.10.2012 Bratislava

Bratislava 16. októbra (TASR) - Novou podpredsedníčkou Súdnej rady sa stala vysokoškolská pedagogička práva a doterajšia členka Súdnej rady Mária Bujňáková.

Hlasovala za ňu väčšina z prítomných členov dnešného zasadnutia Súdnej rady. Súdna rada po výmene väčšiny svojich členov zasadá po prvý raz. Na programe má prerokovanie návrhu uznesenia k rozpočtu súdnictva na budúci rok, vyhodnotenie majetkových priznaní sudcov za minulý rok, ale aj voľby členov disciplinárnych senátov a ďalšie body. Dnešné zasadnutie vedie predseda Súdnej rady Štefan Harabin.

Na programe bola pôvodne aj voľba podpredsedu Najvyššieho súdu. Tá sa opätovne, už po desiaty raz neuskutočnila a to kvôli neprítomnosti kandidáta na tento post - sudcu a člena Súdnej rady Igora Burgera. Ten sa nachádza na výberových konaniach a voľba sa presunie na najbližšie zasadnutie Súdnej rady.

V májových sudcovských voľbách do rady sa vymenila väčšina jej členov. Do ďalšie funkčného obdobia prešli iba spomínaný Burger, Jana Bajánková a ďalší dvaja členovia. Dvoch členov súdnej rady odvtedy vymenila Národná rada SR, troch vláda SR a dvoch aj prezident Ivan Gašparovič. Ide v poradí o tretie volebné obdobie Súdnej rady.
 

Vyberte región